top of page

Om skolen

​​

Klassetrin og spor på skolen

Antal klassetrin på skolen: 0. klasse til 9. kl., dvs. 10 klassetrin.

Antal spor på skolen: Vi har et til to spor på hvert klassetrin på Thomasskolen. 

​

Nøgletal

Få et overblik over centrale tal om Thomasskolen på Børne- og ungeministeriets hjemmeside her. Her findes offentliggjorte tal om karakterer, elever pr. klasse, elever, med mere. 

​

Orientering om afgangsprøver

Skolen tilbyder prøver efter Bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v., kapitel 2, §8a, og er ikke fritaget for nogen prøver. Elever, der går på Thomasskolen skal efter 9. kl. gå til Folkeskolens 9. klasses prøve (FP9)

​

Typer af tilbud efter skoletid

Thomasskolen har en velfungerende SFO med mange spændende tilbud til børnene i 0.-3.kl. Se yderligere oplysninger under SFO.

På skolen er der mulighed for at gå til undervisning i kor og musik.

​

De enkelte fag

Thomasskolen underviser i flg. fag:

Dansk, engelsk, tysk, historie, kristendomskundskab, samfundsfag, matematik, natur/teknologi, geografi, biologi,  fysik/kemi, idræt, svømning, musik, billedkunst, madkundskab og håndværk/design.

​

Der undervises efter forenklede fælles mål, dog ikke i kristendomskundskab og seksualundervisning, hvor FKF's forslag til læreplaner følges, se læreplanerne her: Læreplan i kristendomskundskab og Læseplan i Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

 

Der undervises i engelsk fra 2. klasse og tysk fra 5. klasse.

​

I 2.- 5. klasse er der mulighed for at tilmelde sig korundervisningen.

​

I 7. klasse vælger eleven et valgfag gældende for 7. og 8. klasse. Skolen udbyder Madkundskab, Musik og Håndværk/Design.

​

Pædagogiske principper

Medarbejderne ser det som deres vigtigste opgave at gøre Thomasskolen til en skole for livet i hele dets mangfoldighed.

  • En skole, der som udgangspunkt understreger Guds eksistens og kærlighed til mennesket og det skabte.

  • En skole, der viderebringer Bibelens budskab.

  • En skole, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn.

  • En skole, der med relevant og god undervisning og inspiration forbereder eleverne til det videre uddannelsesforløb.

  • En skole, der vil forberede eleverne så de kan sige til og sige fra i det virvar af valgmuligheder, de har.

  • En skole, der vil opøve eleverne til etiske overvejelser i forholdet til deres medmennesker og omgivelser.

  • En skole, hvor samværet mellem elever og medarbejdere er præget af åbenhed, tryghed og respekt.

  • En skole, der med en udbygget og velnormeret fritidsordning ønsker at skabe helhed i børnenes hverdag med skoletid og fritid.

 

Hver skoledag begynder med enten andagt i klasserne eller fællessamling, hvor det kristne budskab forkyndes.

Pædagogikken

Thomasskolen tilbyder folkeskolens 9. klasseprøver. Skolen er fritaget for at føre til prøve i kristendomskundskab.

For Thomasskolen er det afgørende, at vi tager afsæt i det behov og potentiale, hver enkelt elev har. Vi ønsker at give eleverne en solid faglig undervisning, så de er godt rustet til folkeskolens 9. klasses prøve og deres videre uddannelse. Vi lægger desuden vægt på fællesskabet og den enkelte elevs værdi og ansvar i forhold til fællesskabet. Alle elever forventes at forberede sig hjemme til næste dags undervisning og opgaver. Også på den måde bliver eleven opfordret til at tage medansvar for undervisningen og egen og andres læring.

Inden for de enkelte fag søger vi at differentiere undervisningen, og i perioder arbejder vi tværfagligt og på tværs af klassetrin. Der indgår mange elementer i undervisningen fx. temauger, lejrskoler, ekskursioner, hytteture, praktik, gæstelærerbesøg, skolebesøg mv.
Vi er optaget af pædagogisk udvikling og forsøger at implementere den pædagogik, der netop passer ind på Thomasskolen som en kristen friskole med dens særlige formål og øvrige særkende.

 

Skolens indsatsområder

Kommunikation

Thomasskolen lægger vægt på et tæt skole-hjem-samarbejde.
Skolens ledelse udsender jævnligt nyhedsbrev til hjemmet med oplysninger om kommende aktiviteter m.v.

Klasselærerne udsender jævnligt informationsbrev eller informationer via ugeplanerne til klassens forældre og elever. Faglærerne tager kontakt til forældrene, når der er behov.


Skolen afholder klasseforældremøde en gang om året i august-september. Ved dette møde vælges i hver klasse to repræsentanter til skolens Forældreråd. I foråret afholdes et fælles forældremøde, som indeholder et fælles oplæg ved forskellige foredragsholdere og debat.

​

Skole-hjem-samtaler afholdes to gange om året, hvor den enkelte elevs trivsel og standpunkt er i fokus.
Vi er glade for at have en rigtig god og tæt kontakt til forældrene.

 

Klasseledelse

Der arbejdes målrettet i klasseteams om indsatser i de enkelte klasser. Der arbejdes målbevidst på at minimere støj og fremme et godt læringsmiljø i klasserne og på skolen som helhed.

 

Læsning

Hvert år har vi to årlige læsebåndsperioder, hvor hver dag begynder med 20 minutters læsning i klasserne. Vi oplever at læselysten og -standpunktet øges, og at eleverne nyder at kunne fordybe sig i en bog i ro og mag.

 

Elevevaluering

Vi mener, det er vigtigt, at vi ikke for tidligt giver eleverne tal-karakterer, og derfor får de først karakterer i 8. klasse.
For 6. - 7. klasse evalueres elevens standpunkt efter en tredeling - nemlig om eleven fagligt ligger "over middelområdet", "i middelområdet" eller "under middelområdet."
For alle elever udfyldes elevplaner to gange om året, og der finder desuden en mundtlig evaluering sted ved skole-hjem samtalerne to gange om året. Disse samtaler drejer sig om, ud over en grundig faglig vurdering, hvordan eleven i øvrigt trives på skolen. Elevplanerne hjemsendes til hjemmene inden skole-hjem-samtalerne.
Eleverne udfylder inden samtalerne i efteråret et egenevalueringsark, som sammen med klasselærerens (og i indskolingen også klassepædagogens) elevsamtaler danner baggrund for skolehjemsamtalen.

​

Eventuelle særlige undervisningstilbud

Thomasskolen er også en skole for de børn og unge, der har behov for en ekstra pædagogisk indsats. Der samarbejdes tæt med Ballerup Kommunes CEBUR om undervisningen af disse børn. Skolen tilbyder støtteundervisning for elever med behov for et fagligt løft, ekstra timer i dansk til to-sprogede børn samt støtte til elever med dysleksi. 

I 0. , 1., 2. og 3. klasse gøres en særlig indsats for at sikre, at alle børn trives og kommer godt i gang med skolelivet og læseindlæringen. Skolen tilrettelægger målrettet sprog- og læse- og matematikundervisning for grupper af børn i 0.-2.klasse i nogle lektioner ugentlig.  Klassepædagogen deltager i 0.-3. klasse i faste ugentlige timer med fokus på social læring og trivsel samt deltager på hytteture, idrætsdage, udflugter m.m. 

​

Lektiepolitik

I mange fag gives der lektier for fra dag til dag. Det forventes, at forældrene hjælper deres børn, fx. med at strukturere lektielæsningen i hjemmet, samt for de yngste børns vedkommende at træne læsning hver dag.

Vi anser det for nødvendigt at supplere skolens undervisning med træning og forberedelse i hjemmet. Desuden mener vi, at lektielæsning er med til at opøve en medansvarlighed for egen læring og til at give den enkelte gode arbejdsvaner. Lektier skrives oftest i lektiedagbogen på intra, så forældre og børn let kan følge med i, hvad der forventes af forberedelse. 

Ugeplanerne på intra giver indblik i den generelle planlægning af ugens arbejde og giver derfor også et fingerpeg om lektieindsatsen.

bottom of page